El municipi

El municipi de Terrades està situat a 12 quilòmetres de Figueres, distància que és de molt bon recórrer gràcies a la carretera que té un gran atractiu pel fet de travessar una vall ben proveïda de terres i boscos.

Limita amb els termes municipals de Boadella, al nord; Llers, a l’est; Cistella i Vilanant, al sud; i Cabanelles i Sant Llorenç de la Muga, a l’oest.

El poble queda encaixat entre muntanyes, a la conca de les rieres Rissec i Murga, al centre d’una reduïda vall.

Passat el pont que hi ha arribant al poble, la carretera pren dues direccions: a l’esquerra continua cap a Cistella i Avinyonet, i a la dreta segueix fins al Santuari de la Salut o a Sant Llorenç de la Muga i Albanyà.

Formen part del terme municipal els veïnats de Palau-Surroca i de la Guàrdia, situats a 2 quilòmetres de Terrades i integrats per diferents masos de bon localitzar gràcies a la seva adequada senyalització.

Terrades compta amb una població de 329 habitants (a data 01/01/2019), nombre que augmenta notablement durant els mesos d’estiu. L’extensió del terme municipal és de 20,8 km².

És un poble tranquil, predominantment agrícola i ramader, i gaudeix d’un clima agradable i molt favorable per al cultiu del cirerer, la qual cosa ha permès que les cireres de Terrades gaudeixin d’una qualitat excel·lent i siguin especialment apreciades arreu dels mercats.

Un dels atractius que té el municipi per aquells qui el visiten és el de passejar pels seus carrers tot observant algunes de les cases que encara es mantenen fidels a la pedra i al seu color terrós, que fan que tot el conjunt agafi un caire rural.